miercuri, 21 septembrie 2016

Nou .

Uneori, avem tendinta sa credem ca totul se sfarseste, dar viata iti doneaza de fapt un inceput, un nou inceput. Tot ce trebuie sa faci este sa stii sa-l recunosti. 


Fiecare zi este un nou, un nou pe care il accepti sau nu. Este alegerea ta! E cert, acest nou  poate fi infatisat intr-un inceput sau transpus intr-un sfarsit. Sunt doua lumi paralele, asa par. Daca aranjezi aceste lumi intr-un cerc s-ar putea sa ai o surpriza, sa realizezi ca sunt mai aproape decat ai crede. Totul depinde din ce unghi preferi sa le privesti, de aici sau de acolo. Sfarsiturile sunt acceptari. Inceputurile sunt provocari. 
Invatam, experimentam, cautam, descoperim, cunostem de-a lungul vietii. Stim multe, dar indeajuns. Ar fi trist sa traim cu iluzia ca le cunoastem pe toate, ca am dobandit destule  si ca nu mai avem nimic de experimentat. 
Tendinta de a ne ingradi este prezenta, este aici. Ea rezulta din comoditate. O comoditate ce invaluie cutia fiecaruia. Un spatiu unde este cald si bine, insa omitem ceva. Aceasta comoditate si nelipsitul gram de teama ne distrug orice fir de a ajunge la nou, la un inceput. Un inceput ce se imbraca in cunoasterea de sine, in oameni, in locuri, in carti, in experiente. Noul nu necesita repeziciune, ci mai degraba dorinta, vointa si rabdare.

Noul este un dar, dar sa descoperi noul este o arta. 

Aceeasi, 
C.Balan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu